Чи знаєте ви, що...
Чи знаєте ви, що...
Що спільного у маркера, червонокачанної капусти та святкових свічок? Нічого, скажете ви. Але дослідникам відомо: усі вони пов'язані з цікавими хімічними процесами. Колір маркера – це суміш декількох кольорів. Сік червонокачанної капусти змінює колір, вступаючи в контакт із кислотами та лугами. А свічкам потрібен газ для горіння – кисень.
Відкрийте для себе більше дослідів
Вікторина
І те й інше – це одна й та сама капуста, червонокачанна! Але у Баварії її часто готують із содою, тоді як в інших місцях червонокачанну капусту готують із кислими яблуками. Страви мають різну кислотність і тому різні за кольором.
Літера H означає водень.
Вода нейтральна – це не кислота і не луг.
Чим довше ви жуєте пластівці або хліб, тим солодший смак. Слина містить ферменти, які розщеплюють крохмаль із хлібного тіста на окремі цукрові компоненти. Вони й дають солодкий присмак.
Share it with your friends