Солодкі напої дуже популярні, хоча містять багато цукру та не є корисними, якщо їх вживати у великих кількостях. Цукор ми добре відчуваємо на смак, але скільки його насправді в напої? Як виміряти, скільки цукру розчинено в солодкому напої?
Скільки цукру у твоєму напої?
Солодкі напої дуже популярні, хоча містять багато цукру та не є корисними, якщо їх вживати у великих кількостях. Цукор ми добре відчуваємо на смак, але скільки його насправді в напої? Як виміряти, скільки цукру розчинено в солодкому напої?
Перейдімо до справи!
Це пов’язано з явищем, яке називається густина матеріалів або рідин. Чим менше місця (об’єму) займає певна маса речовини, тим вища її густина. Наприклад, плитка шоколаду масою 100 г – маленька, а 100 г цукрової вати – це велика хмара. Отже, шоколад має більшу густину, ніж вата. Коли ми додаємо у воду цукор, ми також змінюємо її густину. Чим більше цукру, тим більша густина.
Наш «пірнальник» працює як ареометр. Принцип вимірювання ґрунтується на законі Архімеда: тіло занурюється в рідину до того моменту, поки вага витісненої рідини не зрівняється з вагою зануреного тіла. Чим більша густина рідини, тим більшу виштовхувальну силу вона створює і тим менше тіло занурюється.
Подібні теми